fbpx
Skip links
Published on: EPICENTER 20

Izziv na EPICHACK-u: Nove tehnologije za odprto izobraževanje

Na EPICHACK-u, 26. in 27. oktobra bo Pošta Slovenije s platformo x5gon z nazivom izziva “Nove tehnologije za odprto izobraževanje – umetna inteligenca in strojno učenje za nov izobraževalni sistem”

Zakaj – Inovacije v izobraževanju lahko rešijo probleme in izobraževanje postavijo na višji nivo: HACK // FOR EDUCATION.

Pomislite, kako lahko nove nastajajoče digitalne tehnologije vplivajo na izobraževanje?
V izobraževanju je zaenkrat še premalo izkoriščenih digitalnih tehnologij, ki bi lahko vplivale na prihodnje poučevanje in učenje. Na voljo boste imeli nekaj že razvitih tehnoloških servisov (avtomatske transkripcije, strojno prevajanje – koncepti, napredna analitika, priporočilni servisi, avtomatsko zagotavljanje kakovostnih vsebin, uporaba podatkovnih zbirk), katere lahko uporabite ali pa svojo rešitev zgradite od začetka. Internet je poln t.i. odprtih izobraževalnih virov (v angleščini open educational resources (krajše OER)), ki jih x5gon platforma (https://platform.x5gon.org/search) združuje na enem mestu, jih strojno prevaja in ponuja v uporabo. Platforma je v prvi vrsti odgovor na izenačevanje izobraževalnih možnosti, saj daje možnost pridobivanja znanja tudi t.i. globalnemu jugu (Afrika, Azija, Južna Amerika)

Nadaljevanje – Najboljše ekipe in posamezniki EPICENTROVEGA hekatona bodo prejeli možnost udeležbe na naslednjem hekatonu, ki bo v januarju 2020 v Mariboru. Dve najboljši ekipi hekatona v Mariboru se bosta v februarju 2020 udeležili mednarodnega hekatona v Parizu, ki ga podpirajo Združeni narodi in Britanska ambasada v Parizu.

Nagrada – bon v vrednosti 400 EUR za uporabo oblačne storitve razvojno-raziskovalnega oblaka Pošte Slovenije.